Tacopaj

Gjorde tacopaj till alla ikväll, och den blev mycket god! Dock tyckte inte J och S det, men det hade jag räknat med att de inte skulle göra. De är så petiga med sin mat, de tycker mest om typ snabbmat eller färdiglagad som man bara slänger in i ugnen! Men jag blev verkligen glad att den blev god! Efter maten satte jag mig med en stor skål popcorn och har nu ätit hela! Jag tittar på Robin Hood; Men in Tights. Den är så otroligt rolig! Så jag ska titta på den, duscha sen sova. Är så himla trött och det blir ett 10-timmarspass imorgon, så jag måste va förberedd för det!

Hoppas alla haft en bra onsdag!? Det har jag haft, vart vid poolen och efter jag slutade skypade jag med mamma och pappa. Har inte kunnat skypa med dem på hela helgen, så det var riktigt skönt! Även att det var mycket internet-problem, men men!

Nu ska jag fortsätta titta på filmen :)

Julia





D-town

Hej och hå!

I lördags träffade jag 4 andra svenska au pairer och hade jättekul! Det började med att jag träffade Mathilda på stationen för att ta oss till Taste of Chicago. Vi gick dit, köpte lite mat och blev mätta direkt! Det var så varmt och svettigt, så vi gick därifrån efter kanske 1-2 timmar, och gick emot Millenium Park, där vi träffade Izabelle och Jeanette. Alla var så himla roliga och lätta att prata med. Efter vi stått där och pratat ett tag kom Madeleine och joinade. Jag, Mathilda och Madeleine begav oss till Navy Pier för att titta upp en arkitekttur man kan åka på floden. Den var lite dyr, men det är något man bara måste göra minst en gång! Och den visade sig vara riktigt intressant och man såg andra delar av Chicago, som var SÅ mysiga! Turen var på en timme, så när vi kom tillbaka till Navy Pier, gick vi tillbaka till Millenium Park, men tog gångvägen längs med floden, riktigt mysigt! Vi mötte upp Izabelle och Jeanette igen och käkade pizza med dem! Jag hade absolut inte räknat med att komma hem efter 11 på kvällen, men jag hade en riktigt bra och rolig dag! Sådana dagar välkomnar med öppen famn!

Här är lite bilder. Orkar inte lägga upp allt för många, för varje bild tar någon minut, men jag lägger upp nästan alla på Facebook!





Ett galet bra trumgäng som satt på trottoaren. Skulle precis börja filma när de slutade spela



Madeleine och Mathilda :)



Ett utav de supermysiga ställena man såg från båtturen



Det här stället var så otroligt härligt! Arkitekten till detta hus var tydligen "besatt" av trianglar. Kommer inte ihåg hans namn, men han hade ritat flera byggnader i Chicago och alla var i mönstret triangel!

Har som sagt massa mer bilder, men jag lägger upp dem på Facebook :)

Sammanfattning=Bra helg!! ;)








Midsommar 2011

Här kommer lite bilder från Midsommarafton 2011. Hela helgen har gått i ett, så jag har inte hunnit och orkat uppdatera, som jag har skrivit :)



"Okej, le nu!" (och då gjorde de så här). J är suverän på att fejk-le, så man får försöka få henne att skratta på riktigt, så det ser naturligt ut!



Ett stycke uppdukat bord



Ett stycke riktigt omtyckt tårta



J, Jag och S



En liten tvilling gåendes. Hon har blivit så bra på att gå den sista veckan :D Och hon har på sig blusen hon fick utav mig när jag kom till familjen.



Tvilling nr 2, i samma blus, men lila :)



Och denna bild får avsluta en bra Midsommar i Staterna :) J, jag och S!

Dessa bilder tycker jag sammanfattar min Midsommar med familjen väldigt bra!

Tack för mig!





Söndag

Jag var borta hela dagen igår (lördag), och kom inte tillbaka förän efter 11 på kvällen, så jag hann inte lägga upp bilder och skriva om Midsommar och sådär. Och idag har jag inget att skylla på, bara lathet ;)

Men idag har vart en sån skön dag! Jag har legat vid poolen, badat med tvillingarna, tvättat och bara tagit det lugnt! Det har vart varmt, klarblå himmel, strålande sol och ingen fuktighet, perfa väder! Alltid välkommet på en söndag, så man kan komma ut och ha lite valmöjligheter. Dock gör det inget om vädret skulle va uselt på en söndag heller, för då får man en ursäkt att bara sitta och titta på TV hela dagen ;)

Men men, nu ska jag nana!

Kan inte lova, men ska försöka hinna skriva om Midsommar och lördag imorgon! Har massa bilder att visa. Jobbar nämligen till halv 9 imorgonkväll, så jag får se om jag orkar!

Natti natti!
Julia






Glad Midsommar!

Nu säger jag god natt och tackar för en härlig Midsommar i USA! Bilder och mer info kommer imorgon när jag orkar lägga ner tid på ett inlägg :)

God natt!
Julia






Ljus i mörker

Hej alla!

Här sitter jag, tre ljus tända och ett kolsvart hus! Jag jobbade till 9 ikväll, så när jag hade lagt tvillingarna, hade läst bok för de två stora och de var redo för sängen, då svepte värsta ovädret förbi! Det blixtrade och åskade, som bara den, så barnen blev jätterädda, så jag fick sitta med S (inte J, för hon har ju som sagt löss). Han somnade ganska snabbt dock, men strömmen hann försvinna! Det blev helt svart och J kunde inte sova utan lampan tänd i taket. Så hon blev jätteskraj. Tror att hon sover just nu, men det var jobbigt där ett tag.

I alla fall, så jag skrev detta när strömmen fortfarande var borta, och bara klistrade in det på bloggen. Fick ju va lite kreativ och komma på nått, som man kunde göra när strömmen inte fungerade. Strömmen har vart borta i ca en timme, så jag hoppas den kommer tillbaka snart! Jag kan varken titta på tv, lyssna på musik eller sitta vid Internet. Om den inte kommer tillbaka innan 10, så får jag väl gå och lägga mig! Inte för att det skulle göra nått, men skulle gärna vilja titta min mail osv (läs Facebook), innan :P

Jaja, hoppas inte att strömmen är borta hemma i Sverige, utan att ni har kunnat sova igenom natten utan oväder!

Btw, skypade med farmor idag! Det var andra gången nu, hon börjar ju bli riktigt teknisk och modern! ..

God natt på er allihopa! :)






 


Phu!

Kan bara säga ett ord; LÖSS! Japp, två utav 4 barn har löss, så hela eftermiddagen och kvällen har spenderats åt att skicka iväg saker till the drycleaner (kommer inte på ordet på svenska), sorterat ut massa saker som ska ligga i en svart sopsäck i två veckor, så lössen dör, och tvättat MASSA tvätt, som för övrigt inte är klar på långa vägar. Så ikväll blir de två barnen schamponerade med ett speciellt schampo, och det är ju jättekul att en utav de är en tvilling och hon är bara 15 månader! Vi är inte säkra på om de andra har än, men hoppas verkligen inte det! Får be till Gud att detta går över snabbt! Och hoppas verkligen inte jag får det heller, jag kan ju knappt jobba då. Man vill ju inte ge barnen löss igen!! Så, med allt detta som pågår, så har jag jobbat mycket mer idag än vad jag skulle, men som tur är har tiden bara gått i ett, och jag vet ju att jag får igen den tiden någon annan dag!

Nu ska jag verkligen slappna av, äta min underbart goda glass (samma som jag skrev om för några veckor sen), och titta på TV!







Lake Geneva

Igår (lördag), så spenderade jag, min vmamma, J, S mormorn och morfarn en dag på Lake Geneva. Jag knäppte några bilder och denna första bild tyckte jag stämde rätt bra in på hur det ser ut där! Det är inga små hus om man säger så. Mormorn och morfarn hade ett hus där, men de sålde det för ca 20 år sedan och det var tydligen till salu igen. Jag fick reda på priset och det var ute på marknaden för 2 miljoner dollar och det var jättefint, men det fanns vääääldigt många andra hus som var mycket finare och större! Och alla hus har egen sjötomtstrand, brygga och båthus eller nått slags "skjul" (kom inte på nått bättre ord) att ha sin båt i, och DET va inte billigt! När de hade sitt hus kostade tomten intill sjön 10 000 dollar/foot. Fatta vad det kostar idag! Men det var så otroligt skönt att bara åka runt på sjön, titta på hus och bara slappna av. Barnen doppade fötterna i vattnet, men det är inte så varmt än, så de ville inte bada. Det finns också en gångväg runt hela sjön och den är på ca 4 mil. Det skulle va en bra start på dagen, och gången går intill sjön hela tiden, så man ser sjön och sen går man ungefär på folks tomter. Alla som har sjötomt måste ha en gångväg för allmänheten, så de kan ta sig runt!





Vid 226 bodde de innan, och det är det vita huset, som man ser lite av, som de ägde.





Denna är tillägnad min älskade mamma :)



J, längst fram i båten!



Detta hus var lite som en kopia av den 3:e presidentens hus, tydligen ..



Och denna bild får avsluta detta inlägg. S, jag och J med Lake Geneva i bakgrunden :)





Söndag

Är så otroligt trött sedan gårdagen, så jag ska nog ta mig ett nap, lägga mig i soffan och bara va! Sedan tänkte jag åka downtown, får se om jag orkar med det, men jag har inte vart downtown på två eller tre veckor, så jag vill gärna in! Bara sätta mig på nått fik med en kaffe och titta på människor. Det låter ju inte så dumt, så ska titta upp tågtiderna och se när jag kan åka in.

Kommer göra ett inlägg senare idag om gårdagen när vi var på Lake Geneva. Vi kom hem mycket senare än planerat, så jag orkade inte skriva något då, men det kommer!

Hoppas alla hade en bra helg :)







Lincoln

Shhhhhhh! .. säg inte detta, men jag tjänade lite extrapengar idag. Satt med J och S och tittade på TV i 45 min, och fick tre sedlar med Mr. Lincoln på, MEN SÄG INGET TILL NÅN! ;)

Nu ska vi snart dra iväg till Lake Geneva och åka ut med mormorn och morfarns båt! Det ska tydligen va bra väder där, så jag har sommarkläderna på, kameran i väskan, solbrillorna på huvudet och är redo att åka! Hoppas på att ta några härliga bilder, så jag återkommer ikväll :)

Ha en bra kväll alla där hemma!

Puss och kram, Julia





Slappt

Vart en liten slapp-dag idag. Även att det är ett 9 1/2-timmarspass, så har det inte vart stressigt eller något. Kunnat ta allt i lugn och ro, suttit vid datorn när tvillingarna sov och de andra två var iväg. Nu sitter jag här igen med 70 min kvar att jobba. Tvillingarna sover igen och de andra två sitter och tittar på tv. Så allt är lugn och ro. Det enda jag har kvar att göra innan jag slutar är att lägga in alla kläderna jag har vikt, men det tar max 5 min!

Har skypat med båda päronen idag, så det var skönt att prata lite och fick hjälpa mamma med hennes nya telefon, EN APPLÅD! Dock var jag inte till någon jättestor hjälp, men hon kommer nog figurera ut den inom en snar framtid! :)

Funderar på att ta en promenad när jag slutat för att komma ut och röra på mig. Är verkligen inte motiverad till att träna (som vanligt), men promenader ska jag ju klara av!

Puss och hej, Julia





Måndag

Ännu en ny dag, ny vecka! Nu börjar vädret bli som det ska vara! Idag har det vart skönt väder, inte för varmt och ingen fuktighet. Det har vart riktigt skönt. Skypade med min kära hustru, DET var inte igår! Och det var sååå himla skönt att prata med henne igen, dock blev det ganska kort för min telefon ringde och jag va tvungen att ta det. Vill önska mina kära Rebeckor helt fantastiska dagar i Stavanger och hoppas ni får super-duper-kul!! :)

Annars har dagen rullat på som vanligt, har haft tvillingarna nästan hela dagen, då min vmamma tog de andra två till simskola och sedan på andra äventyr efter det. Gör ju inte mig nått, för även hur mycket jag älskar dem, så behövs det lite paus och ta det lite lugnt och inte gå på högvarv hela tiden!




En syster och en hustru! <3






Student 2011

Sitter med en kopp te (igen), funderar, tänker och lyssnar på ännu en väldigt bra musik-kanal, Soft Hits. Massa gamla softa låter (därav namnet). Ska sätta mig i fåtöljen snart och titta på Sex and the City ett litet tag innan det blir till att nana. Vill ha söndag av tre anledningar 1) Skype med m&p 2) Blues festival i Grant Park och 3) Mina vföräldrar kommer tillbaka från deras övernattning downtown.

Jag hoppas verkligen alla studenter hemma i Sverige, och framförallt Eksjö, hade en dag de aldrig kommer att glömma (och om de gjorde det får de väl skylla på alkoholen)!! Jag har sett bilder från balen och några från studenten och alla var superfina!! Kan knappt fatta att det var över ett år sedan jag tog studenten! Kommer ihåg hur nervös man var när man sprang ut och hur jag började gråta när jag såg min familj med mitt plakat och lilla Nalsen hängandes på det! En helt underbart perfekt dag, dock fick den avslutas med en ögoninfektion, men det stoppade inte mig från att ha en superkväll!












En kopp te

Jag sov inte mycket natten som var. 1) det kliade över hela kroppen för jag har börjat fjälla 2) det var väldigt varmt uppe hos mig och 3) det åskade, blixtrade och spöregnade som BARA DEN! Jag har nog aldrig vart med om något sådant tidigare. Åskan verkligen tog tag i hela huset och det blixtrade flera gånger i minuten. Detta fortsatte ända in på morgonkvisten, så idag har det vart en dag i trötthetens tecken! Men det ska vi fira med att jobba 10.30-4.30 imorgon, fredag (firandet är att jag har sovmorgon, om det inte va självklart)!!!

Så det har vart en blandad dag, en bra dag, följt med en jobbig eftermiddag. Fick sms:a mamsen och väcka henne, för jag behövde prata, det hjälper ALLTID! Jag kan inte hålla saker inom mig, i alla fall inte när det är något som tynger mig, så det var skönt att prata av sig.

Nu sitter jag med en kopp te (te från sverige!!!) och tittar på Robin Hood: Prince of Thieves. Man kan ju inte precis säga att Kevin Costner är ful (även att håret skulle behövas klippas) ...

Har börjat tänka en del på min framtid också och jag tror att jag börjar veta vad jag vill plugga till, om det nu kommer hålla i sig i något år till. Det känns skönt att va mitt uppe i något och tänka på vad man kan göra efter. Självklart kommer jag bara ta det lugnt och slappa efter mitt år här, men efter det? DET är det som jag börjar tänka på, och jag kanske börjar ha en aning om vad det kan vara. So to be continued, so to say ;)



Två utav mina underbaringar. De är så härliga! Efter 3 1/2 månad i staterna, kan jag faktiskt säga att; Jag älskar min värdbarn!







Slappande vid poolen

Jobbade 9-4.20 och tog en promenix ner till Riverside Foods och posten. När jag gick hem, så gick jag och tänkte på att jag inte ville isolera mig uppe hos mig, inte heller vara ute (för det är fruktansvärt varmt), så jag bestämde mig att åka till poolen (visst, det är ute, men inte som att sitta ute på verandan). Där blåser det härligt och man kan alltid svalka sig om det skulle behövas! Var där nästan två timmar, slappnade av, läste en tidning och bara njöt. Så dagen bara sprang iväg, när jag jobbade och eftermiddagen/kvällen!

Som sagt, fick ju ett brev från farmor igår, TACK igen!!





Och nu ska jag äta denna otroligt goda glass från Häagen-Dazs! TESTA DEN!! Och till denna skönhet ska jag försöka hitta någon bra film! :) Det borde ju inte vara så svårt, med tanke på alla filmkanaler jag har, men ibland kan det vara många bra samtidigt. DET är ett stort problem! ;)





Ps

Ville bara säga att jag har överskridit ett tresiffrigt nummer av mina dagar här i staterna. Imorgon är det min 107:nde dag, som jag spenderar här!

OCH

jag fick ett brev på posten idag. Det var adresserat till Miss Julia Gunnarsson. Tittade på brevet och försökte klura ut vem det var ifrån, då slog det mig (ganska snabbt), att det var från FARMOR! Blen SÅ glad och satte mig och läste det direkt, hann inte klart hela utan läste klart det ikväll!! Tack så hemskt mycket!! :D


Btw, titta gärna in http://berggrenstorp.blogg.se/
Det är vår släktgård i Bergslagen, man kan även hyra det!





Tisdag

Har vart så himla trött hela eftermiddagen, men jag fick reda på att jag börjar 10 imorgon så då fick jag lite extra energi och packade upp mina saker, skriver i bloggen, ska skriva i min dagbok och somna i soffan. Det är vääääldigt mycket FÖR varmt ute, och min luftkonditionering fungerar inte som den ska, för när det blir över 80 F här uppe, så bara går och går luftkonditioneringen utan att riktigt göra någon nytta, så det är väl kanske 85 F här uppe. FÖR VARMT! Men jag har fläkten i taket på, så det är rätt skönt.

Hittade lite kort på barnen!



Så här söt kan man vara när man precis vaknat upp efter ett nap ..



Och så här söt kan man vara när man äter hallon, blåbär och cheerios!






Weekend i Miami

Idag tog jag barnen till simskolan och det va kul och se dom simma och göra alla övningar. Efter de var klara så hoppade jag i poolen och badade med dem, ca 45 min, sedan bytte vi om och åkte tillbaka. Börjar köra bil mer och mer och det känns riktigt bra!!

Jag tänker faktiskt inte skriva något speciellt om helgen och Miami på grund av olika saker, så jag lägger upp lite bilder istället. Det var riktigt fint där dock!!



Man kunde ju önskat att det var vi som låg i de solstolarna istället för att få sand överallt!





Killen till vänster är från Österrike och killen till höger är från Italien. Italienaren kunde typ NADA engelska så det var en annan Italienare som fick översätta vad han försökte säga. Han var hur kul som helst! Han försökte tvinga på alla att äta chips!

Det var lite om Miami. De som vill veta mer kan ju prata med mig personligen, haha!



Måndag

Jag är tillbaka hos familjen nu, kom igårkväll, SÅ skönt att vara tillbaka! Längtade efter familjen hela helgen. Ska berätta mer om helgen och lägga upp bilder, men nu ska jag sova. Hade mitt au pair-möte direkt efter jag slutat vid 6, så jag har inte hunnit varva ner, packat upp eller uppdaterat bloggen. Ska hinna med detta imorgon!

Så god natt på er allihopa, OCH HOPPAS ALLA HADE EN BRA NATIONALDAG DÄR HEMMA I SVERIGE!!! :D





MIAMI, FL

Då var allt packat för en weekend i MIAMI! Det kommer bli grymt roligt! Jag jobbar till 4, sedan skjutsar min vmamma mig till Forest Park (tror jag det va) där jag tar tåget till O'Hare, där de andra tre au pairerna väntar! Ska bara byta om, samla ihop mina saker efter jag slutat sen är jag på G! Om jag ska va ärlig har jag inte sett fram emot det. Vet inte varför, men idag är jag hur taggad som helst! Komma ifrån, skaffa ny energi, sola, bada och bara njuta! Kommer hem sent söndag kväll, tror vi landar 11 på kvällen, så det kommer bilder och uppdateringar efter helgen!

Hoppas alla får en riktigt bra långhelg hemma i Sverige!








Memorial Day

Igår var det Memorial Day och det firades på Riverside Golf Club med familjen! Vi kom dit ca 2.30 pm och åkte ifrån 6.30! Det var en mycket trevlig dag, även att jag inte jobbade så är det väldigt svårt att släppa jobbet när man är med hela familjen. Stephanie och jag satt i barnpoolen med tvillingarna, J och S sprang runt och lekte och badade och efter ett litet tag gick vi till den underbara buffén som var uppdukad på golfbanan, med ett superstort tält att sitte under och äta, pumpande party-musik, hoppborg och studsmattor för barnen. Tyvärr var det inte direkt några människor i min ålder, men jag trivdes bra ändån! Blev lite solbränd, men ytterst lite, låg inte och stekte direkt! Det är skönt att ha ett ställe och gå till när jag är ledig eller när jag slutat jobba, TILL POOLEN! Tydligen så finns jag med på "listan", så jag kommer in och får vara där ..

Tog hela TVÅ bilder under dagen, bra jobbat Julia! Men bättre än inget. 



J och Stephanie



Tvillingarna


Nu: somna i soffan till Sex and the City! God natt allesammans!




RSS 2.0