KOM IGEN JULIA

Ungefär så sa jag till mig själv när jag va ute på en joggingrunda precis. Hade ätit middag, gjort mig en kopp te och gått upp till mig när jag tittar på klockan och sedan ut genom fönstret, nej, tänkte jag, jag tar en joggingtur. Klockan är ju bara 7! Så jag drog på mig tränigskläderna och stack ut, bara det att när jag kom utanför dörren så regnade det ju! Men jag stack ut ändån. Sprang längre och hårdare idag, va ute ca 30 min. Det kändes riktigt bra! Jag vet att jag kan om jag bara vill :D

Måste bara säga; när jag bestämt mig för att gå och lägga mig igår, så såg jag att "The Last Song" Började 9.40 igårkväll, och jag va ju bara TVUNGEN att se den efter att ha läst boken. Jag grät floder, MEN boken va mycket bättre! Det hände massa mer i boken och ett helt annat slut! Så, läs boken först om ni inte redan sett filmen!

Nu blire dusch, sedan den där kopp te:n :) Ha en bra kväll/Fredag!




"Water for Elephants"

Köpte en ny bok idag, för jag har läst en min andra. Det tog inte ens två veckor och läsa ut den, och den är på engelska :D Jag börjar tycka om att läsa mer och mer. Det känns skönt att bara sitta och koppla av med en bok och lite mjuk musik i bakgrunden! + att jag köpte Vouge. Det blir mycket läsning och mycket Reese Witherspoon!





Hur underbart söt inte denna docka då?!

Nu: bada + läsa bok, Senare: sova!




Delivery

J ropade precis nerifrån trappen -Delivery at the bottom of the stairs!
Haha, va ju tvungen att se, då har de köpt en chocklad-milkshake till mig! Gött (not), precis efter jag har vart duktig och vart ute och sprungit. Men jag har sagt till mig själv att om folk bjuder eller köpt nått till mig, så tar jag emot det med glädje! :D


Invigning..

.. låter kanske kul, men jag pratar om mina nya joggingskor! De var riktigt sköna, men fick kramp i båda fötterna efter ett litet tag. Detta beror ju dock inte på skorna, utan på att jag är otränad, men när jag blir lite mer tränad, så kommer det funka kalas!

Jag tog ett nap på nästan 1 1/2 timme, vaknade upp 1.30, drog på mig träningskläderna och tänkte ge mig ut på en powerwalk, men det blev en liten joggingtur på 20 min istället. Det känns alltid lika skönt att komma tillbaka från en joggingtur/ett träningspass, det är just att ta på sig kläderna och ta sig ut som alltid är lika jobbigt! Nu är jag i alla fall hemma efter min första joggingtur (OCH I REGN), och fler kommer det bli innan veckan är slut. Det har jag lovat mig själv!!!

Snart går vi in i maj och då blir vädret bättre här, men ändå en del regn osv, men absolut inte så regnigt som april. Uttrycket "April showers bring May flowers" finns ju inte för inget! ;)



Körde på lila istället för blåa. Det fann rosa också, men jag har ju en röd träningströja, så då tyckte jag lila passade bättre! haha




Ledig

Är ledig till 3.30 så nu tänke jag ta ett nap, sedan ta en joggingtur och sedan på't igen!




Heldagar

Har jobbat 7.30-5.30 måndag och 8-6 tisdag, så det har vart riktiga heldagar! Imorgon är det skönare tider dock; 8-9.15, 3.30-7.30 så jag tänkte hinna med och träna och lite smått och gott där. Hoppas bara att jag håller det också! Har verkligen zero motivation till träning nu för tiden! Som sagt, maten klarar jag av bättre och bättre, men orkar bara inte ta mig ut! Har ju köpt nya löparskor och tänkte att det skulle ge mig mer kraft och motivation (behövde också köpa nya), men icke sa nicke! Det kommer nog. Har märkt med mig själv att det går i vågor det där med träningsmotivaiton. Ibland längtar jag efter att träna och svettas och ibland orkar jag verkligen ingenting!

Har precis ätit lite popcorn och tittat på Dumb & Dumber. Tänkte sova tidigt för både söndag och måndag har jag haft jättesvårt att somna. Gått och lagt mig runt 10, men inte kunnat somna förrän kanske 12. Så idag ska jag sova tidigt har jag bestämt mig för, så är det bara! :)

Så, ha en bra kväll/onsdag!


/Julia




Påsk-hemlängtan

Fick jobbig hemlängtan nu när allt är över för Påsken 2011. Har gått upp till mig, magen står åt alla hörn och kanter, men ska ändå sätta mig med en liten skål med godis.

Saknar alla där hemma så otroligt mycket!

Hemlängtan kommer och går, man vet att den går över ganska snabbt, men det är så otroligt jobbigt när den väl kommer! Det jobbigaste av allt är tidsskillnaden! För mig hjälper det jättemycket att prata med mina föräldrar, och det är DÄRFÖR tidsskillnaden är så jobbig! För hemlängtan kommer oftast på eftermiddagen/kvällen och då är det natt hemma. Även att jag vet att mina föräldrar alltid ställer upp att ringa, även om klockan skulle vara 4 på morgonen, så vill man inte hålla dem uppe, väcka dem! Därför får man ta sig i kragen, göra något man tycker om och tänka framåt! Tänka positivt!

Så därför tänkte jag tappa upp ett bad nu, lyssna på musik och försöka koppla bort mina tankar på min familj, på vännerna hemma och på Eksjö! Det är ju inte direkt första gången jag känner så här!

Hoppas alla har haft en riktigt bra Påskafton i alla fall! För det har jag haft, fram till nu!

Shopping

Äntligen lite shopping, men det som jag egentligen va ute efter hittade jag ju såklart INTE! Men jag hittade lite annat smått och gott. Hade på mig mina nya converse, så självklart fick jag såååån skoskav på båda fötterna efter promenaden till State Street, vilket va precis när jag anlände till Chicago, innan all shopping och allt!

Mötte upp Fanny vid Starbucks, sen började shoppingen. Tänkte ta tåget hem 6.40, men hann inte med det, så fick ta tåget 8.40. Hade dock inget att göra i 1 och 1/2 timme innan tåget gick, så jag gick till Starbucks, sedan taxi till stationen och satt sedan där och väntade i en timme. Cubs hade spelat, så det va fullt med folk på stationen, som hade på sig Cubs-tröjor, folk som va fulla osv. Men det va väl trevligt på sitt eget sätt (?) Det va ju självklart mörkt när jag åkte hem, så jag satt på helspänd när jag åkte hem, så jag inte missade mitt stopp. Jag såg typ inget ut och de ropade inte upp stoppen, men SJÄLVKLART missar jag mitt stopp ändån med två hållplatser! Dock va det nära Riverside, så min vpappa kunde komma och hämta mig. Han hämtade mig i caben :D haha! Så det har inte vart min dag idag (som Fanny sa it's not my lucky day), så det va ingens lyckodag direkt.. Men när jag väl kom hem så hade de grillat kyckling och potatis, så god mat väntade på mig! Sedan poppade jag popcorn, tog en öl och satte mig och kollade på Grown Ups. Så nu sitter jag här och ska göra mig i ordning inför natten. Imorgon väntar kyrkan vid 10, brunch på Riverside Golf Club vid 12 och sedan middag på kvällen!

Här kommer sakerna jag shoppat idag :)



Löparskor från Lady Foot Locker, högklackat från A'GACI och kofta från Forever 21

Glad Påsk på er alla ännu en gång!

/ Julia






Downtown

Åker in till Chicago alldeles ensam, men det ska nog gå bra :)

Hoppas alla har en riktigt bra påsk! Själv har jag vart med och färgat äggen här idag, så alla har fått varsitt ägg tills imorgon! :D




SVENSKT GODIS

GODIS ÄR GOTT!!!

Så HÄÄÄÄÄÄÄÄR (sträcker ut armarna så långt jag kan) glad blev jag när jag fick ett litet paket imorse, och öppnar det och ser svenskt plockgodis! Mina föräldrar kan det där med att muntra upp och göra ens dag, och hela veckan! Tittade lite till i paketet och såg att jag också fick två jättefina trähjärtan, som jag kan ha i mitt rum eller varför inte i plånboken?, ett påskkort och ett par skitcoola örhängen från Pilgrim! Blev verkligen jätteglad! Har ätit några godisbitar, men jag ska sätta mig framför TV:n nu och äta allt! :D Åt nyss mat, men jag kommer nog inte kunna sluta äta när jag väl börjat!




Jobb

7.30-8.30 9.30-6.30

10-timmarspass idag, lång dag, men det kommer avrundas med en joggingtur!



Vad skulle jag göra utan er? Berättar mer sen ;)

/ Julia





Chokladbollar

Försökte förklara chokladbollar för min värdmamma, och visste ju inte vad det hette, så jag översatte det rakt av helt enkelt och sa "chocolate balls". Hon skrattade, det gjorde jag med! Bakade det i alla fall med S och J, men bara S tyckte om det. Så här gick det till; när jag hade gjort smeten, så lät jag båda två smaka, då tyckte J om dem. Sedan när de hade legat i kylen ett tag, så undrade jag om de ville ha en nu, för de tyckte ju om dem! Då säger J till sin mamma som satt där (det gjorde ju jag med) - I don't want one. I didn't like them. I just told Julia I liked them to not be mean!     Haha, så gullig! Men det blir ju bara mer för mig! Så nu sitter jag här och äter några svenska chokladbollar! Gott! Skulle ut på en promenad egentligen, men min vamma beställde pizza till alla, så vi åt när jag slutade vid 6, jobbade över 30 min. Får se om jag tar en promenad senare. Det är riktigt kallt ute, bara nån +grad fortfarande! Burr!!

/Julia :)

Thunderstorm

På riktigt! Det blixtrar så hela Chicago lyser upp! Jag va tvungen att stänga av TV:n för att signalen blev så dålig, men nu funkar det igen!

Denna dagen har vart lång, 10-timmarspass. Kunde tyvärr inte ut och springa idag, för det har regnat hela dagen. Det har bara vart nån +grad och allmänt skitväder helt enkelt! Så nu ikväll började det spöregna, blixtra och åska! Men jag lider inte för det. Får ta igen joggandet om det blir bättre väder imorgon eller senare i veckan. Ska titta vädret sen på yr.no och Weather.com. Har pratat om att jag ska testa och gå ut och gå på morgon, men har inte satt detta i verk än, just för att vädret har vart så dåligt och kallt!

Som sagt, lång dag, men bra dag. Hade 3/4 barn på förmiddagen, 4/4 mitt på dagen och bara tvillingarna på eftermiddagen, då de andra två var hos mormorn. Så jag tog det bara lugnt, satt i fåtöljen och läste min bok. Har kommit några kapitel (kanske bör poängteras att kapitlena är ganska korta). Har dock vart väldigt trött idag. Gick och la mig innan halv 10 igår kväll, läste i boken till 10 i 10, men kunde inte somna förrän typ 12!! Vet inte varför! Jag var trött på dagen, var ute och gick/sprang och tog det lugnt på kvällen, ändå kunde jag inte sova!

Idag fuskade jag rejält med maten, men måste försöka få mig själv att inse att det är OK att göra det! Jag vill inte gå igenom detta år och bara tänka på maten och träningen, utan jag vill ha kul, se nya saker, uppleva nya platser! Så jag försöker tänka varje dag att man alltid kan gå tillbaka till sina gamla vanor när man åker hem sen igen! Jag orkar inte hela tiden tänka på allt onyttigt som man inte får äta osv. Det är svårt när man levt hälsosamt och tränat innan. Man får försöka anpassa sig hela tiden och försöka att acceptera det!

Ha en bra kväll/onsdag allesammans!! :)

Te-kväll

Igår när jag var med min vmamma på Jewel och handlade, så köpte jag grönt Lipton-te! Så ikväll gjorde jag mig en kopp, men kan ju inte säga att det var det godaste te:t jag smakat, men det va godkänt i alla fall!

Tog på mig träningskläderna direkt efter jag slutade idag och gav mig ut på en powerwalk, men ändrade mig efter ett tag så jag började jogga istället. Var ute ca 40 min (hade dock tänkt vara ute minst en timme), men det va riktigt skönt ändån! Behövde verkligen komma ut, komma ifrån huset och se mig omkring :)

Det har vart en intensiv dag, men den rundades av väldigt skönt och avslappnat. Måndagar är alltid tvättdagar och byta lakan i barnens sängar, två av dem i alla fall, men idag blev det tre av dem + tvätta + bada M, och jag va ledig 10-11.30, så där försvann lite tid att göra detta på. Så jag hann inte vika klart all tvätt idag, men det gör jag imorgon! Tvillingarna sov i nästan tre timmar, så de vaknade upp strax innan jag slutade och min vmamma och S tog också naps, så det va bara jag och J. Vi tittade på TV och myste, gjorde smoothies och lekte med barbies. Så eftermiddagen var riktigt skön! Det avslutades skönt med att komma ut, gjorde styrka när jag kom hem, åt med familjen, duschade och har sedan dess bara myst uppe hos mig med vindruvor, en kopp te och The Karate Kid på TV. Nu är jag snart redo för sängen, måste sova tidigt ikväll, jobbar 7.30-5.30 imorgon. 10-timmarspass är krävande, så då måste man va utvilad, så man kan vakna med ett leende på läpparna och va redo inför dagen!



God natt! / Julia

Lasagne

Gjorde lasagne till familjen ikväll, det var väldigt uppskattat! Dock blev den inte lika god som mammas hemma. Jag hade annan ost i och det va första gången jag gjorde lasagne själv, men det va helt klart ätbart. Barnen gillade det inte, men det hade jag inte räknat med för de är så petiga med maten, haha! Till det serverade jag en sallad, så det vart ganska lyckat ändån!






Och när jag va med och handlade idag, så såg jag en bok (och jag behöver en bok, i och med att jag har läst ut den andra), och kom då på att min vän Hanna sagt att jag måste se filmen "The Last Song", så jag köpte boken istället! Det blir intensivläsningen denna vecka, för vädret ska va dåligt! Håller tummarna att den är bra!






Och sen så fyllde jag på lite uppe hos mig så jag har saker att mumsa på om kvällarna!

Håller nu och tappar upp ett bad, sedan ska jag mysa framför TV:n och skriva dagbok (vilket jag inte gjort på hela helgen!! och jag som har vart så duktig innan). Så hoppas att alla sover gott i sina sängar där hemma, och att alla andra här borta har en riktigt mysig kväll och att ni får en riktigt bra början på en helt ny vecka! :)

/Julia

Velvet Chocolate Cake

Var igår, som sagt, med Alexandra på Chew Chew. Vilken mysig restaurang! Det var ett band som spelade lite up tempo jazz, hur mysigt som helst! Dock va det inte så mycket folk, men det gjorde inte oss nått! Vi åt tre-rätters till priset av ca 34 dollar var (+dricks). Så det var inte alls farligt. Jag åt en tomatsoppa till förrät, jättegod, och en helt fantastiskt god vegetable lasagna till huvudrätt, och sedan denna fantastiska Velvet Chocolate Cake till efterätt. Orkade inte hela, va så himla mätt så jag fick knäppa upp byxorna. Det måste sett ganska kul ut om nån såg det, för där satt jag med uppknäppta byxor och Alexandra satt utan sina skor, haha!



Så kvällen igår va riktigt rolig! Jag kunde till och med beställa alkohol (!). De kollade inte leg så Alex och jag drack vin. Fick skjuts hem utav hennes värdföräldrar, så kom hem ca 12.15. Det var verkligen en riktigt bra kväll!

Nu håller jag på att tvätta, ska göra iordning mig och sedan åka och handla med min vmamma. Har lite ärenden att göra, och jag tänkte till och med föreslå att laga lasagne ikväll! Hoppas de nappar, för jag är riktigt sugen på det. Skypade med mamma och pappa innan, så jag fick receptet då. Det kommer nog bli kanon!

/Julia

Chew Chew

Ska träffa Alexandra, en fransk au pair från en annan organisation, på restaurangen Chew Chew halv 8, så vi ska äta och umgås ungefär. Dagen i övrigt har vart skittråkig! Den har dock gått ganska snabbt. Skypade med mamma och pappa vid 4-5 nån gång. Det va behövligt!! Sen dess har jag bara gjort inget ungefär.. bara tråkat uppe hos mig, vart lite med familjen osv. Så det blir skönt att komma ifrån. Ibland kommer dessa helger också. Som tur är kommer de mer och mer sällan, annars hade jag nästan avlidit! Som sagt, det gäller att ha saker att se fram emot, så därför försöker jag att alltid ha nått att göra på helgerna! :)

Tog ett så härligt kort på barnen i morse!


Awesome

"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead .. true story!"

Svenska pannkakor!

Barnen hade ätit när jag kom ner och mina vföräldrar skulle ut och äta, så då började jag tänka med hjärncellerna (som jag faktiskt har) och kom då på utsökt goda svenska pannkakor! De blev jättegoda och smakade nästan precis som hemma, men jag hade sojamjölk i och det smakar annorlunda. Vi hade dock ingen grädde hemma, men jag åt med antingen sylt+socker eller sirap och det va riktigt väldigt fruktansvärt gott! Så nu är jag lite väldigt för mycket mätt. Magen står verkligen åt alla håll å kanter, men det var det verkligen värt!

Pga magen, orkar jag inte blogga så mycket nu. Kanske slänger upp ett inlägg senare. Är ledig imorgon så jag får verkligen sova ut! Det behövs även att jag lagt mig tidigt denna vecka. Att leka/hålla reda på 4 barn nästan 10 timmar om dagen, det tar verkligen på än!

Men jag fick iaf en dryg underbar timme på skype med päronen och därefter härliga 30 min med bror min när jag va ledig mitt på dagen! Det va verkligen behövligt och mycket mysigt :)

TV, snacks (varför äta snacks när jag är proppmätt? men det är ju fredag) och en öl väntar nu på mig!

Blåbärspaj

Ungefär så här gott såg det ut innan jag glupst åt upp en stor bit blåbärspaj ikväll! GOTT! Alldeles kladdig, söt och alldeles .. alldeles .. underbar! Min vpappa hade fått en paj gratis så vi åt den till efterrätt igår och jag tog en bit ikväll också^^ Det får man faktiskt! Speciellt när man verkligen tänker på vad man äter under dagarna!



Och ungefär så här roligt ser det ut när my host girl har på sig mina solgalsögon!



Och så här ser det ut när våren kommer till Riverside, då ploppar det upp blommor!



Så igår jobbade jag över 30 min, så därför fick jag 30 min längre sovmorgon idag. Jobbade 8.30-6, men jobbade över lite idag också, ca 15 min. Det va ju dock inte farligt, så det va skönt!

Tog S till biblioteket på förmiddagen när tvillingarna sov, för han ville så gärna läsa några speciella böcker. Så vi va borta ca 1 timme, till 1, sen har tiden gått snabbt! Har läst ut min bok (det roligaste var att jag hade typ bara 10 sidor kvar att läsa, men det va mer sidor och de sista sidorna va typ om författaren osv, så det va mindre kvar än vad jag trodde), städat med barnen och lekt I spy. Sedan dess har jag lagat mat, ätit blåbärspaj, popcorn, tittat på tv och nu ska jag ta en dusch, skriva dagbok och sedan sova. Försöker komma i säng 9-9.30 denna vecka. Det har funkat ganska bra faktiskt.

Hade det lite jobbigt igårkväll. Det är ingen hemlängtan som jag har haft innan, utan det är nått annat. Kom fram till att jag tror det är för att jag tycker om våren hemma i Eksjö. När vi tar fram utemöblerna, kan sitta på trappen med öppen dörr i vårsolen och äta, träffa kompisar och ta en svänga runt sjön eller liknande, när man kan ta en fika på uteserveringarna, när man kan ha första "utefesten" och det som jag tror jag tänker på mest är att det skulle blivit min första vår utan att gå i skolan. Min första vår där jag jobbat (eller inte). Men jag försöker bara tänka på att jag får uppleva en riktigt härlig vår i USA!!! Blommorna står i full blom, och buskar och träd börjar sakta men säkert bli gröna!

Sen var jag inte den människa som "verkligen ville bort ifrån Eksjö, Sveriges tråkigaste stad" eller "Jag vill flytta hemifrån, ha mitt eget, slippa mina föräldrar" osv. Utan jag trivdes i Eksjö, jag älskar mitt hem och mina föräldrar. Så därför kändes det jobbigt att åka, men jag va så redo att se nya platser, klara mig själv! Och jag är fortfarande redo inför det! Jag växer starkare och starkare för varje dag och vecka som går! Jag har snart varit här i två månader och hittills har jag lärt mig jättemycket om ansvar, tillit, tålamod, uppfostran, stå fast vid vad man tycker/menar, att vara öppen och social, våga ta chanser och mycket mycket mer. Tänk då bara på vad man kommer att lära sig efter ett helt år! Man kommer vara så stolt över sig själv och vad man har åstadkommit!

Så jag låg nog och pratade med mig själv och med Gud i över en halvtimme igårkväll och försökte gå igenom positiva saker som har hänt och som kommer hända. Det gäller verkligen att ha saker att se fram emot och det har jag!! Och jag har sagt det förr och jag säger det igen, även om en dag går sakta, så när man tittar tillbaka på veckan, så undrar man vart den tog vägen!

Det fick bli ett långt inlägg idag, men det är alltid skönt att skriva av sig :) Sen vet jag att jag har så goa "läsare" (låter som värsta bloggaren) xD

God natt på er alla eller ha en bra fredag!

Almost finished!

Har inte så jättemycket kvar på min bok, så förhoppningsvis läser jag ut den denna vecka! Är ledig 10-1.15, så jag sitter här med en kopp kaffe och boken i högsta hugg! Tänkte hinna med och läsa några sidor innan det är dags för skype med pappa och därefter bror! :)


Bokläsning

Har idag spenderat ganska mycket tid på att läsa min bok; 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Började läsa den på planet hit, läst lite då och då, men nu har jag äntligen kommit halvvägs! Alla som känner mig vet att jag inte är läsar-typen, men jag försöker ändra på det. Jag försöker lära mig att tycka om att läsa böcker, så man bara kan sitta i en fåtölj, på en parkbänk eller något och slappna av och läsa en bok. Så därför tänkte jag ta ett bad och fortsätta läsa den. Hittills tycker jag den är bra, men kanske inte så rolig och superbra som jag har hört att den är. Tänkte leta rätt på en bokhandel här (eller så finns det ju böcker i alla stora supermarkets), för jag vill gärna ha en bok på engelska. Så det är min nästa punkt på listan!

Idag har vart en helt vanlig dag, dock väldigt skönt väder så jag tog ut de båda "excer-saucer", satte tvillingarna i dem på verandan, lät de andra leka i trädgården, så satt jag och läste i solen. Hoppas det blir lika skönt imorgon! Jag va dock ledig lite på förmiddagen, så då tog jag det bara lugnt och tittade på TV. Imorgon jobbar jag 7.30-5.30 igen.

Tittar just nu på The Lord of the Rings; The Fellowship of the Ring, tappar upp ett bad och bara myser (som vanligt). Ska försöka komma i säng tidigt ikväll i och med att det blir en lång dag imorgon!

Så ha en bra måndagkväll/tisdag allihopa! :)

Andersonville

Va igår (lördag) i Andersonville med Hanna, Fanny och Nina! Dagen va jättemysig, åt svensk mat, köpte Wasa knäckebröd och geléhallon :D Blev så glad när man ser svenska flaggan och när kassörskan inne på ett ställe började prata svenska med oss!

Det var en bra dag på många sätt! Efter att dagen började lida mot sitt slut, så följde Hanna med mig hem för manikyr och sedan mys uppe hos mig med vin, kakor, chips, pizza, geléhallon och allt möjligt gott :D Det var en riktigt bra dag/kväll!

Idag (söndag) vaknade Hanna och jag upp ca 10-10.30, åt värsta brakfrukosten; stora pannkakor, bacon, yogurt, kaffe och juice! Supergott och va mätt i flera timmar! Vädret idag har vart helt underbart! Vi satt ute på verandan och åt frukost sedan tog vi på oss klänning, sommarskor, solglasögon och gick på en lång promenad! Vädret var verkligen jättevarmt, varma vindar och strålande solsken! Det va upp emot 25-30 grader, PÅ RIKTIGT! Höll på att svettas ihjäl när vi promenerade! Fick en bränna på det med, ingen vacker sådan och den kommer typ va borta imorgon, men ändån!









Riverside




Lite bilder från lördag och söndagen :)

Nu ska jag ta en härlig dusch och sedan göra mig en kopp varm chocklad:)

Hej på er!

Helg!

Dock jobbar jag imorgon på morgonen, men det är ju inget och jobba typ två timmar! Mysa med barnen, göra frukost sen klar ungefär!

Pratade med min vmamma idag och nu har jag fått det bekräftat att det är OK att lägga upp bilder på barnen här på bloggen så nu tänkte jag visa vilka härliga ungar jag har :D



Tvilling 1



Tvilling 2





Busungar nr. 1 :D

Pilates

När jag hör ordet pilates tänker jag direkt på en boll som man gör massa övningar på, men icke sa nicke! Jag va på mitt första pilates-pass idag och det va inte alls som jag tänkt mig. Vi gjorde massa övningar för rygg/mage, för hållningen och en del rump- och lårövningar. Det va inte så svårt fysiskt som jag trodde, men det blir nog jobbigade och jobbigare ju mer man lär sig att göra övningarna rätt. Så, jag ger det några mer gånger och kommer gå på ett pass imorgon också! Samma tid, samma kanal.. Nej men passet imorgon är också 6.30. Passet är ca 1 timme, vilket kändes helt lagom, fast tiden gick väldigt snabbt idag!

Alla är så himla trevliga här! De pratar med alla, vill hjälpa mig att träffa människor, introducera mig för folk och sådär så jag känner folk i området, och jag känner inte ens personerna som vill hjälpa mig!! :D Det är ju helt underbart vilka människor det finns! Så jag ger pilates några mer lektioner (så länge jag känner att jag har råd med det, för det är inte det billigaste). Så jag har planer för resten utav veckan faktiskt och det känns jättebra att va uppbokad och se fram emot saker!

Hittills har denna vecka gått jättebra! Det har inte känts jobbigt än enda gång än och jag tror inte det kommer göra det heller! Jobbar hela tiden på att säga till mig själv när jag börjar tänka på hemma och börjar räkna timmarna, hur mycket klockan är hemma. Jag har en tendens att tänka vad klockan är hemma och vad vi skulle gjort vi den tiden, och varför jag gör det är helt obegripligt för det får mig bara att längta hem! Så därför får jag jämt säga till mig själv att sluta med det, och det verkar funka rätt bra!

Ikväll blev det varm chocklad igen, Mmmmm....! Så nu ska jag mysa framför Grown Ups och sedan nana!

God natt!

Ledig

Har riktigt sköna tider idag; 7.30-9.10, 1.15-5.30 och efter jobb är det pilates 6.30. Så nu ska jag sova lite till, sedan skype med päronen 11 sedan göra iordning mig och sen en liten promenad innan jag börjar. Tror ledigheten kommer se ut något sådant.

Hopp och hepp


Varm chocklad

Har precis ätit en stor kvällsmat som bestod utav; gröt, macka och yogurt. Till det drack jag två koppar varm chocklad gjord på kakao och socker. Fick en kopp chocklad för någon vecka sedan och den va inte alls god! Va pulver (typ som o'boy, fast det är ju gott), så idag gjorde jag som jag brukar göra hemma! Det blev mycket bättre! Hade tänkt att ta mig en powerwalk när jag slutade 5.30, men kände inte alls för det, så åt kvällsmat istället. Kanske känner för att ta en promenad lite senare, annars så sitter jag bara uppe hos mig och myser. Det funkar det också!

Tycker det är så roligt att det är så många olika människor som läser mig blogg! Det trodde jag inte, men hoppas ni tycker om den :D Den kommer nog bli intressantare när det börjar hända mer saker!

Tack och hej,

Btw. Sågade i mitt finger idag med brödkniven, och de flesta vet att en brödkniv är inte lika vass som en vanlig kniv, så fatta att jag måste tagit i! Det gör ont!!


Karin

Jacqueline ville att vi skulle måla någon som vi kände, så det fick bli min mamma! Man ser att det är hon i alla fall :D



Intensiv dag

Som rubriken lyder så har det varit en väldigt intensiv dag! Gick och la mig glad igår och det kändes väldigt bra, så jag vaknade likadant imorse! Det var tur för annars hade det blivit en väldigt jobbig dag. Jobbade 7.30-5.30 och gick till Riverside Foods när jag slutade och köpte lite frukt och det bästa utav allt; BRIE-OST OCH VINDRUVOR!!!!! Så ikväll tänker jag mysa sönder! Har klarat mig väldigt väldigt bra med var jag har ätit idag! Kommer verkligen gå in för att va nyttig nu! Jag blir alltid sugen på nått på kvällen, så jag har alltid nått i mitt kylskåp här uppe;) Men det är bara nyttiga saker i det, så det är skönt.

Imorgon jobbar jag samma tider som idag, men tänkte ta en powerwalk efter jag slutat. En lång, skön sådan! Har dock inte kollat hur vädret ska va imorgon, men vi hoppas på det bästa! Har idag anmält mig till en pilateslektion på onsdag 6.30, så det ska bli superkul! Hoppas jag gillar det, bara det att det kostar typ 15-20 dollar för EN gång! Och 150 dollar för 10 gånger. Sjuka priser, men jag måste testa på hur det är i alla fall! Finns inte så mycket i träningsväg här i Riverside, så jag får ta det som finns! Har dock fått lite information om ett gym som ligger inte allt för långt härifrån, och jag kan ta bilen dit om ingen annan ska ha den. Annars har de ju cyklar som jag kan låna.

Hoppas ni har haft en bra måndag! :)

"Övningskörning"

Körde idag för första gången här borta! Det kändes precis som jag övningskörde, JOBBIGT! Haha, men jag va avslappnad och Stephanie tyckte jag gjorde ett riktigt bra jobb. Så jag litar på att jag gjorde det. Det kändes bra! Så nu hoppas jag att jag kan åka iväg nån dag i veckan och handla eller göra andra saker, om jag får låna bilen. Det blir lite mer friare när man kör, för man blir inte så begränsad!

Det är helt otroligt att det inte kan gå en vecka utan att jag får "den konstiga känslan" (som jag kallar det, när jag längtar efter min familj, eller känner mig ensam, eller inte riktigt vet vart jag har hamnat ungefär). Det har gått bra hela dagen, skypade med mamma och pappa, sedan rebecka och sist alexandra, men ändå kommer känslan tillbaka nu på kvällen! Förstår inte varför, försöker verkligen att inte tänka på det. Utan försöker tänka på att imorgon är det en ny vecka, vädret ska bli varmare vilket medför att vi kan gå ut mer, att det är en helt ny dag som kommer med nya överraskningar osv. Jag försöker verkligen att leva i nuet, tänka på dagen och inte tänka flera månader framåt. Då blir allt mycket svårare, så därför försöker jag inte göra det, men som sagt, det är svårt! Denna nya vecka har jag verkligen bestämt mig att leva nyttigt, komma ut mer och må bättre! Det är bara mig det hänger på. Jag har bara flummat runt i några veckor nu utan att verkligen ha tagit tag i det! Jag måste hålla ut en vecka för att det ska gå lättare, så denna vecka kommer vara den svåra veckan att klara av det!

1. Äta nyttigare; mindre, oftare
2. Komma ut mer; gå, springa, pilates
3. Tänka mer positivt; något/några bra sak/er som hänt under dagen, ha något kul att se fram emot varje dag, antingen när jag slutat eller när jag jobbar

Dessa tre saker ska jag verkligen jobba hårt för denna vecka! Och jag vet att jag klarar det. Det känns alltid bra och pushande när jag vet att jag har föräldrar och vänner som finns där för mig!

Detta äventyr är verkligen det svåraste, jobbigaste, mest omtumlande, konstigaste jag har varit med om! Jag kan tyvärr inte säga mest roligaste och mest spännande, för så känner jag inte än. Har ju bara varit här ca 1 1/2 månad! Men så småningom kommer jag känna så också!

Nu ska jag ta ett långt bad, rensa tankarna, sedan skriva dagbok, mail och titta TV.

Ha en bra ny vecka allihopa! :)

Frukost

Har precis ätit en god frukost bestående av oatmeal! Det är riktigt gott, smakar inte riktigt som hemma (det är typ havregrynsgröt) och nu sitter jag och tittar på The Bounty Hunter och dricker kaffe! Sov länge idag, sen gick jag ju inte direkt och la mig särskilt tidigt igår heller. Tänkte försöka skypa lite med min mami om hon loggar in på skype, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Tänkte i alla fall hinna med en promenad nån gång. Sedan hoppas jag att vi kommer ut och köra idag så jag kan börja ta mig nånstans! :)

Belmont

Har idag hunnit med ganska mycket faktiskt, eller det beror på hur man ser det. Men jag gick upp halv 10 för att skypa med mamma, MYYS! Sedan åt jag frukost, slappade och gjorde iordning mig för att åka in till Chicago och träffa Fanny. Jag va väldigt optimistisk med tiden idag, så jag fick springa till tågstationen, jag kom 4 minuter för sent med som tur var så hade inte tåget kommit! Tack Gud! Sedan promenerade jag till State St. och mötte upp Fanny vid Foot Locker! Det var så himla skönt väder ute idag, ca 7 grader C, så jag tog på mig vårjackan! Det var helt perfekt, solen sken och fåglarna kvittrade. Vi spenderade dagen genom att shoppa lite, fika, sitta i Millenium Park och prata, sedan tog jag tåget hem 5.30. Det är nu jag menar att jag har hunnit med ganska mycket idag; Jag var igen en väldig tidsoptimist, så jag var väldigt stressad till Union Station när jag skulle åka tillbaka, så jag gick snabbt till Union Station, tittade vart ifrån mitt tåg gick, gick till spår 2 och hoppade på. Tåget va mer än fullt, men jag hittade tillslut en plats. Jag hade en konstig känsla när jag hoppade på tåget och det var ju inte så konstigt. Tåget rullade på och efter ca 20 min så kände jag inte igen mig och det första stoppet tog väldigt lång tid och jag kände inte igen namnet! Efter det stoppet gick jag till killen som har hand om biljetterna, frågade honom vart tåget var på väg. Jag sa att jag skulle till Riverside och då säger han att jag hade hoppat på expresståget som hoppade över de typ 15 första stoppen (därmed Riverside), så jag fick hoppa av i Belmont (inte det trevligaste stället) och vänta i 40 min på tåget som gick tillbaka till Chicago, som också stannade i Riverside, och fick sitta på tåget i ca 40 min. Så en tågresa som skulle tagit 20 min, tog istället två timmar! Kom inte hem förrän halv 8!!!! Haha, men det va ju tur att jag va på rätt "tåg-spår", så jag inte behövde åka tillbaka till Union Station och där byta tåg igen. Så det va en hyffsat händelserik dag.

Det roligaste var dock när jag gick till Union Station för att åka hem igen, så gick jag förbi ett busstopp och där står en man i ca 45 årsåldern, blont hår, solglasögon, lite småtjock (han tyckte säkert han va jättecool). Och alla som har sett musikvideon Hey Ya med Outkast vet hur "The Love Haters" gör när de sjunger refrängen; de stäcker ut sina armar och typ vickar på fingrarna. SÅ gör den här mannen mot mig med ena sin arm och säger: "You're hot, damn girl!". Jag höll på att börja skratta när jag hade gått förbi honom! Han såg så otroligt töntig ut! xD

Så dagen har vart riktigt rolig och Fanny och jag hade riktigt trevligt. Vi lärde känna varandra och pratade om våra familjer, både värd och riktiga, om hemlängtan, och allt möjligt.

Tog nån bild under dagen + det jag har inhandlat under dagen. Gjorde värsta kapet på Macy's. Köpte ett par låga, vita Converse för 37 dollar! JAG BLEV GLAD!



Millenium Park



Välkomnar våren med öppen famn! Converse från Macy's, trosor, klänning och halsband från H&M

Myskväll

Satt med mina vföräldrar och pratade och hade det mysigt i nästan två timmar igårkväll! Vi lyssnade på Jazz och tiden bara flög iväg!

Nu ska jag göra iordning mig för att åka in till Chicago och träffa Fanny, en fransk tjej som jag bodde tillsammans med i NY Training School. Vädret är riktigt skönt här så det blir nog en superbra dag! Hann skypa med mamma på morgonen också, så dagen började riktigt bra! Ska försöka ta lite mer bilder idag, som jag kan lägga upp här!

Ha en bra lördag/lördagkväll! :)

French toast

Det blev french toast idag till lunch istället. Kunde inte hålla mig längre! Men det blir nog samma sak till frukost imorgon! Det är så GOTT!! :D

Sitter uppe hos mig med monitorn på, för tvillingarna sover och vi är själva hemma. De andra är på Shedd Aquarium, fick inte följa med :( Men jag är inte bitter!

Slutar 5 idag, så tänkte ta en feting powerwalk med ipod-hörlurarna dundrandes i öronen! SKÖÖÖNT! (om det vill sluta regna, vill säg)

Bloggar mer senare ikväll:)

Bankkonto

Har nu skaffat mig ett bankkonto och ett sparkonto, check! Det var som min vmamma sa när vi kom hem "Nu är det bara körning och körkort kvar". Vi checkar av listan, sakta men säkert! Får mitt bankkort om ca en vecka, ska bli så skönt att skippa sedlarna och MYNTEN! Har verkligen ingen koll på mynten, vilket som är vilket osv. Jätteförvirrande, men snart är det slut på det!

Var med hälften utav barnen i parken idag! Det har vart lite kyligt men soligt idag så det har vart jätteskönt väder! Vi va där ca 1 1/2 timme, vilket var precis lagom. Det va nästan inga andra där, så vi var lite ensamma, men barnen hade kul iaf! Är själv nästan hela dagen imorgon, så tänkte ta tvillingarna ut på en promenad, om vädret tillåter (vilket jag har hört att det inte ska göra), men vi håller tummarna! Så skönt att komma ut så man inte sitter framför TV:n, växlande mellan att titta på den och tvillingarna. En promenad med dem skulle sitta helt perfa, speciellt när det är deras nap-tid! Kan de sova hela vägen.

Nu har jag precis tittat på The Bounty Hunter, och nu ska jag göra min vanliga ritual; TV+mysa, bada, skriva dagbok, TV och sedan sova.

Började inte 10 idag, min vmamma kom upp sen igårkväll och undrade om det gick bra att jag började 7.30 idag och slutade 3.30, vilket gick bra. Men imorgon börjar jag i alla fall 9.30. DET ska bli riktigt skönt!!

Så ha en riktigt bra fredag allihopa!


RSS 2.0